Marija Pavić

  /  Marija Pavić

Marija Pavić

H.art development center i Blanchard Serbia, HR konsultant i Direktor
Po profesiji psiholog specijalista, sertifikovani psihoterapeut i sertifikovani kouč, kao i sertifikovani Trener za trenere od strane Švajcarske federacije za obrazovanje odraslih. 14 godina je vlasnik i direktor HR konsultantske agencije H.art, a 7 godina i suvlasnik agencije Blanchard Serbia. Pre 18 godina počela da se bavi unapređivanjem funkcionisanja ljudi – time i kompanija, najpre kroz treninge, a kasnije i kroz individualni i timski koučing i HR konsalting. Ima održanih preko 3000 koučing sati, 1000 trening dana i desetine razvojnih projekata, kao i veliki broj urađenih procena i konsultacija u oblasti ljudskih resursa. Ima iskustva i u vođenju tim bilidnga.
Njen osnovni pristup u radu su „Razvojni projekti“ u kojima sa Klijentom definiše ciljeve razvoja, određuje metodologiju i u dužem periodu se aktivno bavi razvojem te kompanije ili njenog dela koristeći različitu metodologiju: asesmente, koučinge individualne, grupne ili timske, treninge i/ili HR konslating u užem smislu te reči. Glavna ekspertiza je u domenu razvoja rukovodilaca.
Kao konsultant primarno orjentisan na razvoj rukovodilaca, držala je treninge iz mnogih oblasti: rukovođenje, delegiranje, strateško planiranje, rešavanje problema i donošenje odluka, upravljanje promenama, razvijanje zaposlenih, mentoring, koučing, briga o internom ili eksternom klijentu,  interna komunikacija u kompaniji, asertivni trening, adaptiranje na promene, stres menadžment, motivisanje zaposlenih, planiranje i organizovanje, vođenje sastanaka, prevencija i rešavanje konflikata, prezentacione veštine itd. Imala je mnogo puta priliku da obučava u Srbiji i Evropi – kako početnike tako i napredne iskusne trenere na polju trenerskih veštine.