Tamara Letić

  /  Tamara Letić

Tamara Letić

Tamara Letić radi kao Employee Experience Manager u Razvojnom centru kompanije Majkrosoft u Srbiji. Pridružila se centru 2011. godine, kada je imao oko 50 ljudi, a sada centar broji više od 300 zaposlenih. Po struci je filolog, a postdiplomske MBA studije završila je u Beogradu.

Jedan je od kreatora događjaja Girls in ICT – Ženske priče o IT-u, koji se do sada vec šestu godinu zaredom održava u Majkrosoftu, kao vid osnaživanja i informisanja studentkinja tehničkih fakulteta o karijeri u IT svetu, a sa ciljem povećanja broja žena u toj industriji.

Tamara vodi tim u Razvojnom centru koji se bavi iskustvom zaposlenih na radnom mestu, od administrativnih pitanja, do organizacije zajedničkih aktivnosti i dešavanja, koja uvek u fokusu imaju same zaposlene.

Povodom 10 godina postojanja Centra, u saradnji sa kolegama, napisala je monografiju koja sadrži priče čiji akteri su oblikovali Centar u ono što danas jeste – mesto u kom se kreiraju inovativni proizvodi i IT rešenja koja se koriste u celom svetu.

Tamara je majka dva sina od 11 i 7 godina.