Jovana Lazarević

Jovana Lazarević letnja skola koucinga

Jovana Lazarević

Psihoterapeutkinja u Sinergija centru, psihološkinja i RE&KBT psihoterapeutkinja. Završila sam osnovne i master studije psihologije sa usmerenjem na istraživanja.

Pomažem ljudima da osveste svoje emotivne probleme i rade na njima kroz promenu sržnih stavova i svog odnosa prema problemima.

Kao psihološkinja radila sam na pružanju kulturno osetljive psihološke podrške i savetovanja osobama iz izbegličke populacije. To mi je pomoglo da naučim kako da svoj pristup prilagodim svakom pojedincu, uvažavajući njegov specifični socio-kulturni kontekst.

Orijentisana sam na pomaganje osobama sa problemom usamljenosti i teškoćama u ostvarenju povezanosti sa drugima. U radu sa njima se fokusiram na izgradnju toplog i sigurnog terapijskog odnosa u kome mogu da dođu u dodir sa svojom patnjom i izgrade nov, saosećajan odnos prema sebi i onome što ih tišti.

Najviše volim da čitam i provodim vreme u prirodi. Posebno se trudim oko odabira literature koju čitam i uvek rado preporučujem romane kao i naučno utemeljene knjige za samopomoć, a volim i da dobijem preporuku za čitanje. Uživam u putovanjima i upoznavanju ljudi iz svih krajeva sveta. Već nekoliko godina se putem internet paltforme za zajedičko učenje jezika dopisujem sa osobama koje žele da uče srpski jezik i sa kojima vežbam učenje njihovog maternjeg jezika.