Marina Rakić

Marina Rakić

Od januara 2021. godine sam se pridružila MK Grupi kao HR direktor gde, sa HR timom, kreiram i sprovodim HR strategiju za celu MK grupu u skladu sa vrednostima i strateškim prioritetima organizacije.

Pre toga sam radila u kompaniji IBM – International Business Machines, jednoj od najvećih IT kompanija na svetu, na poziciji HR menadžera za Sektor prodaje za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Na toj poziciji sam bila od aprila 2019. godine, gde sam vodila HR tim u zemljama i sarađivala sa direktorima prodaje širom regije na strateškim programima vezanim za HR uključujući unapređenje kulture, razvoj lidera i talenata, programe za unapređenje strateških veština u skladu sa strategijom kompanije itd. Pre toga sam bila zadužena kao HR manadžer za sektor prodaje na nivou Centralnoistočne Evrope, a i Jugoistočne Evrope gde sam, takođe, radila na razvoju timova u zemljama.

Svoju karijeru sam zapocela 2007, godine u IBMu kada sam se pridružila lokalnom timu. Pre započinjenja regionalne karijere, radila sam kao HR menadžer za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju gde sam bila odgovorna za dizajn i postavljanje HR strategije za lokalno tržište u skladu sa strategijom lokalne organizacije.