Dr. Tatjana Stefanović Stanojević

Dr. Tatjana Stefanović Stanojević

Psihološkinja sam razvojne orijentacije i istraživač u oblasti teorije privrženosti. Doktorat psiholoških nauka stekla sam 2002. godine na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, sa temom: Bliske parnerske veze u svetlu teorije afektivnog vezivanja. Autor sam velikog broja radova iz oblasti teorije privrženosti.

Radim na Departmanu za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu. Od 2013. godine sam se uključila u projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: Odnosi na poslu i u porodici, a do 2016. godine bila sam i na projektu: Trauma, trust, memory (Social Trauma and Reconciliation in Psychoanalysis, Psychotherapy, and Cultural Memory).

Osnovala sam Udruženja za proučavanje, procenjivanje i primenjivanje teorije afektivne vezanosti: Sigurna baza. Takođe, od 2014. godine predsednica sam Sekcije za psihologiju bliskih odnosa pri Društvu psihologa Srbije, kao i članica Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije.

Dobitnica sam Društvenog priznanja Ljubomir Ljuba Stojić koje Društvo psihologa Srbije dodeljuje za doprinos razvoju psihološke struke u svojoj sredini.