Saša Popović

Saša Popović predavac

Saša Popović

Saša Popović je serijski preduzetnik i investitor koji je svoje akademsko obrazovanje stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je završio Master studije elektrotehnike i računarstva.

Još tokom studija je počeo da radi kao programer, a 2008. godine je sa svojim kolegom sa studija, Vladanom Ostojićem, iz sopstvenih sredstava osnovao kompaniju Vega IT, koja je i dalje u njihovom vlasništvu i koju zajedno vode. Ta firma danas zapošljava preko 800 ljudi i radi na tržištima Velike Britanije, Holandije, SAD-a, Nemačke i Švajcarske.

Briga o kolegama i zadovoljstvu klijenata, u šta je ulagao veliki deo svog radnog vremena, su za rezultat imali da je Vega IT od osnivanja u proseku ostvarivala rast od više od 40% na godišnjem nivou – u visini prihoda, profita i broja zaposlenih.

Kompanija Vega IT je dobitnik velikog broja nagrada: od onih poput Zlatne gazele i “Deloitte Fastest-Growing Companies” za brzi rast, do većeg broja nagrada za društveno odgovoran rad.

Saša je član upravnih odbora Inicijative Digitalna Srbija i SAM i kroz učešće u radu tih organizacija se trudi da pomogne promociji i razvoju preduzetništva, obrazovanja i liderstva u našoj zemlji.